Wizz Air и RyanAir

Наръчник номер 1

Започваме с Wizz Air. Колко от вас боравят и  са разглеждали изцяло менюто на Wizz Air? Време е да го разгледате подробно. Така ще знаете всичко необходимо, ако планирате бързи бягства в Европа.

Колко от вас са боравили с търсачката им за цени? Обърнете му специално внимание!

В под менюто търсачка за цени, можете да разгледате месец по  месец цените за всяка отделна отсечка, да заложите търсенето и по Wizz Discount Club също. Ако сте решили да летите конкретно за дадена място, но търсите най-добрата им цена, преглеждайте всяка седмица или когато се сетите това меню. Някои от вас си спомнят миналата година как имаше билети по 3 евро, нали:) Ето от тук ги бях открила.

Второто важно е, ако искате да купите билет с включено място и допълнително багаж, то го направете така: кликнете на най-евтината цена и ДОПЪЛНИТЕЛНО купете екстрите, по- евтино е отколкото, ако купите следаващата тарифа, която включва тези екстри. Това правило важи за абсолютно всички ниско тарифни превозвачи, ако не сте сигурни то просто го проверявайте:)

Третото интересно е, ако искате да летите за някъде, където и да е било, но да е евтино, отидете на ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНИЯ. Там направете бърз чек и ще разберете  коя е най-евтината дестинация за месеца, в който искате да летите. И тогава се върнете отново в търсачката за цени, къдете детайлно ще видите и датите.

Четвъртото е да обърнете внимание на намаленията, които предлагат. Хубаво прочетете от кое може да се възползвате, защото никак не са за подценяване.

Колко от вас знаят, че могат да сменят името на пътника до 30 мин след правене на резервация БЕЗ ГЛОБА?  Е дано не ви се налага, но е небходимо само да звъннете на телефона посочен от тях:)

Винаги се чекирайте предварително, защото иначе бордната карта се заплаща на летището и струва цели 70 лв. Сигурно това си го знаете, но да ви го напомня:)

Полетите им за Варна се ипълняват от ТЕРМИНАЛ 2 на летище СОФИЯ, за разлика от останалите им полети!

Следи страницата им във ФБ, като на FOLLOW посочи да си сред първите, така ще си сред първите, които ще разберат за обичайните им намаления от 20%. Това важи и за Ryan Air и всички други превозваши, които те интересуват

Постарай се да летиш през работната седмица, тогава е по-евтино, разбира се:) Ако не знаеш с кого ще летиш, но видиш добра цена използвай една или всички от посочените опции

Можеш да прочетеш повече в услуги на Wizz!

Хубаво е да прочете и за условията им за връщане на сума, в раздел Цени и Отстъпки.

Някои от вас ще кажат, че сумата от 121 лв е много, но аз бих добавила, че зависи колко човека са в резервацията и на каква цена е общата й сума:)

Ами май е това за Wizz Air. Нека да преминем към RyanAir

Тук нещата са сходни, разглеждата менюто ПЛАНИРАНЕ и там има търсачка за цени, но за мен бих казала е доста по постна… но върши работа

Важните елементи са същите като при предишния превозвач, задължително чекиране и купувате най-евтината цена и после добавяте екстрите. Нямат безплатна смяна на име!

Ако ще правите бързо бягство и сте се спряли на отсечка, при която летят и двата превозвача, то тогава ползвайте някоя от глобалните търсачки за билети, за да разберете дали няма да е по-евтино да летите и с двете авиокомании. Ако излиза така и е по-изгодно да ги комбинирате, то тогава си купете билетите директно във всеки от превозвачите! Така, ако има някаква промяна по разписанието, ще сте информиран директно:)

Миналата седмица се случи така, че RyanAir анулираха полета си от Рим и медиите раздуха новината. Ще си позволя да коментирам и аз ситуацията, макар, че може да не ви хареса това, което ще кажа. Но все пак това е така:) Не забравяйте, че летите с ниско тарифен превозвач и не очакавайте да бъдете премашрутирани на други превозвачи. Това може да се случи единствено и само, ако авиокомпанията е редовен превозвачи член на IATA. Не може да летите за 20 евро ( и по-малко) и да нямате готовност да си купите друг билет с кредитна или дебитна карта на място. Избягвайте да си купувате билети на ниско тарифни превозвачи, ако летите по бизнес или имате запазена среща за нещо конкретно. И не забравяйте, че имате право на обещетение до 600 евро, ако полетът ви е анулиран, закъснял повече от 3 часа или овърбукнат! Последното важи не само за тези две авиокомпании:)

Пускам тези съвети, ако има нещо ще ги допълвам. Можете да ги прочетете отново след време:)