Kiwi ✈✈ Удобна търсачка за комбинации на low cost flights✈✈

Здравейте скъпи приятели,

време е да ви дам новата порция размисъл за петък вечер на чаша
червено вино и сладки приказки с приятели:)

Няма да разводнявам повече и ще давам по същество.
Колко от вас са се опитвали от раз да търсят на едно место евтини полети до някъде си с комбинации от ниско тарифни авиокомании? 

Днес ви представям  моя избор на търсачка за такива билети. Изключително подходяща, ако пътувате и нямате възможност да избирате гъвкави дати. Или пък имате свободно време само по официалните празници или уикендите и директните полети не са ви по джоба. И най-вече супер яко е,защото търсачката ви дава опция и да останете за повече часове в пункта за трансфер.

Това е търсачката www.kiwi.com

Знаете че, аз предпочитам  и ви давам обикновен  momondo.com или kayak.com, но ви уверявам, хубаво разцъкайте новата търсачка и ще бъдете приятно изненадани от резултатите.

Хайде да направим един маршрут на бързо. Може би сте видяли постовете ни във ФБ от тази седмица и знаете, че сме на вълна Франция, е така и ще завършим седмицата, но не днес:)

Колко от вас като малки са искали да станат космонавт или космонавтка? Аз съм една от тях, а вие?
За това днес ще ви заведа в Тулуза  в  Музея на космонавтиката (Cite de l’Espace) . Знаете, че Тулуза е световен център на авиационната промишленост – тук се произвеждат самолетите  Airbus,  така че музеят си е съвсем на мястото. Музеят е комплекс  разположен на територия колкото цял един квартал, наоколо се открояват очертанията на странни съоръжения, все едно си герой от някой фантастичен филм. Виждат се космически кораби, макети на планети и още куп други неразпознаваеми обекти.

Ще ви открехна само малко завесата, а останалото ще оставя на вас и вашите деца:)

… Навсякъде е пълно с пултове за  изучаване на космическите тайни. Например, можеш да се осведомиш „директно“ от космическата сонда за температурата и влажността на Марс. Или пък да се преобразиш в синоптик, който изучава пътя на въздушните маси, а после да прочетеш по телевизията прогнозата за времето.  След това дори можеш да си изгледаш записаното клипче. Има специални капсули, в които можеш да седнеш и да се насладиш на блестящото звездно небе, досущ като истинското. Очакват  ви още много интересни съоръжения – макет на Слънчевата система; космическа станция „Мир“, както и огромната совалка „Ариана“.

Но черешката на тортата е прожекцията на 3D филм за космоса. Трудно е  да се опише с думи разходка сред звездите.Изживяването е невероятно, уникално!

Днес само ще ви дам един пример за прекрасни връзки с low cost airlines до Тулуза в периода 1 Март и връщане от Бордо на  5 март 2018. 

Тук не излизат цените от най-ниската към по-високите, така че, скролвайте надолу и хубаво гледайте.
Още нещо важно, ако ползвате такива връзки, ви препоръчвам да пътувате само с ръчен багаж!!!

А сега, за да ви уверя в това,че има смисъл и тази търсачка да ползвате. Сравнете какво  излиза от momondo.com

и тъй като Тулуза е малко скучничка, предлагам на 3 Март да вземем автубуса от Тулуза сутринта и да се преместим в Бордо. Цената на билета е 5 евро 

Какво мога да кажа за Бордо, прекрасен град своеобразна смесица от история и съвремие. В многобройните му улички и площади са скрити паметници, които могат да провокират интереса на пътешественика, любопитен да научи и види нещо ново от европейската история, а може би и да разкрие някоя историческа загадка сред легендарните истории, свързани с града.  Разбира се няма как да пропуснете да пробвате  известното по цял свят  вино с омагьосващия му  вкус и аромат:)

„Бордо е любопитно, оригинално и може би уникално място. Вземете Версай, комбинирайте го с Антверп и ще получите Бордо.“ -възкликнал великия Виктор Юго:) А на вас оставям възможността да откриете дали ще споделите неговото мнение.

Надявам се, че поредното бягство от София и големите градове ви е харесало и не забравяйте да пробвате моят избор за търсачка 🙂

С пожелания за усмихнат петък вечер:)

Ваша Оля