Полети до Акаба от София

Здравейте приятели
и добре дошли на „борда“ на Fly Cheap Trips:)

Днес ще ви отведа до Йордания и Израел, дано не сте ходили още до там. А тези, които сте, моля за вашето внимание все пак можете да повторите или пък да препоръчате на ваши приятели:)

Както може би вече сте разбрали Ryan Air отваря нова линия от София до Акаба, Йордания
Първият полет ще е на 1 Ноември и вече е в продажба. Цените към този момент са по 47 евро или в двете посоки ще ви се получи с дата на връщане 8 Ноември  94 евро или 184 лв, с включен ръчен 10 кг багаж.

Полетите ще са 2 пъти седмично четвъртък и събота.
Давам ви примерни дати 3 – 8 Ноември 2018

Визата се полага на границата и най-евтиният вариант за всички вас е да си вземeте Jordan PASS
с него ще спестите много, ако решите всяко нещо по отделно да си плащате (виза + входове на забележителности). Моля да го разгледате внимателно! Най-евтиният вариант изисква 4 дена минимум престой в Йордания.

Ще разгледаме варианта за посещение в Йордания, така както аз бих го направила за себе си. Вие винаго можете да го модифицирате за себе си:)

Вземете кола под наем от летището от ТУК ще ви излезе в порядъка около 260 евро за 5 дена.
Колата ви дава изключителна свобода и възможност за много по-пълноценно добиване на представа за местната култура и разбира се забележителностите. Пътищата са хубави, хората са дружелюбни и отзивчиви.

Направете си един маршрут разгледайте едно от 7 те Чудеса на Света-  Петра. За Петра няма да споменавам много, защото това е място, което е задължително в Йордания и те пренася в друга цивилизация. Красотата му е неописуема и завладяваща.

Посетете пустинята Wadi Rum.С преливащите цветове на пясъка със скритите малки каньончета, пустинята ти дава усещането, че не се намираш на тази планета, може би пък така изгежда Марс:)

Един от прекрасните ми спомени от Wadi Rum беше възможността да се насладя да една ария от Травиата. Преди години имах възможността да посетя Йордания с група и с нас беше една дама оперна певица, която сред каньона в пустинята се изправи с цялата си мощ и красота на гласа и ни подари 15 мин незабравим спомен. Уникално преживяване!

За всички, които искат да останат в бедуинско селище и да спят под звездите тяхното място е Rumshines

Непропускайте р.Йордан. За мен лично посещението на реката от към Йордан е как да го кажа… по не толкова комерсиализирано. Затова ви препоръчвам да я посетите тук, а не в Израел. И накрая оставете си за капак Мъртво море, ама голям кеф е, да си знаете:) Ще ги откриете по пътя, няма как да ги пропуснете, организиарани са специално да се насладиш на морето, с баните, душовете, кафенетата и ресторантите:)

За всички, които искате да посетите и Израел, най-лесно границата се минава от към Акаба-Елат. Минава се пеша. Предварително трябва да знаете, че е хубаво паспорта да ви чист от към посещения в други арабски страни освен Йордания.

Вземете си отново кола под наем още на границата и обиколете Йерусалим, Витлеем и се върнете от Тел Авив с Wizz Air.

С това моят  бърз прочит на Йордания приключи. Не го мислете много дълго, защото билетите на Ryan Air свършват:) Надявам се да съм ви била полезна 🙂

Очаквам ви на крилете на Fly Cheap Trips отново.

Ваша Оля