СПЕСТИ от самолетен билет, ИНВЕСТИРАЙ в преживявания!

Как да спестиш от самолетни билети

Тайните на travel агента за бюджетно пътуване.

Искаш да обикаляш света? Ходи ти се на сафари в Африка, на обиколка в азиатските джунгли или на опера в Париж?

Винаги си си представял живота като приключение, но изведнъж се оказа, че ти трябва цяло състояние, за да си купиш билети до местата, до които ти се пътува.

Не се отказвай от приключенията! Има начин да пътуваш и да СПЕСТИШ стотици евро от самолетни билети, с които да останеш повече или да „си купиш” още преживявания!

В тази статия ще научиш как можеш да пътуваш по цял свят, дори да не разполагаш с много пари. И най-важното – как да планираш пътуванията си така, че самолетните билети да ти излязат ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ!

Знаеш ли какво представлява работата на travel агента?

Ако тепърва започваш да пътуваш, особено при наличието на нискотарифни авиокомпании, сигурно и през ум не ти е минавало да провериш как travel агента спестява пари при пътувания на своите клиенти. И вероятно си напълно прав, когато говорим за Европа. Но стане ли въпрос за по-далечни места или за пътуване в няколко държави, това може да ти струва скъпо.

Когато travel агент организира пътуването ти, той има предвид информация, която следи ежедневно и куп професионални трикове, с които билет за 700-800 евро може да ти излезе 200-300. Като добавим още съвети за пътуването, визи и настаняване, спестените пари стават в пъти повече. На практика, така ще получиш абсолютно същата услуга – ще летиш и пристигнеш до мястото, което искаш, ще получиш съвети за настаняване и за самото пътуване, и математиката накрая ще ти покаже, че си спестил за следващото от разликата.

Как е възможно такова нещо?

От години travel агентите купуват билети за клиенти и печелят като им спестяват пари. Но не са много физическите лица, които реално се възползват от тези услуги, защото в някои случаи е нерентабилно за агента или на клиента няма да се спестят достатъчно.

Големите суми се спестяват от корпорациите. Но намерихме начин, чрез който и ти, като краен клиент, можеш да се възползваш от услугите на travel агент, без да плащаш комисионна.

Как да спестиш от самолетни билети

Защо има смисъл travel агент да те посъветва за пътуване и да ти предложи билети?

В България обикновено вярваме, че можем всичко да си свършим сами и често това води до обратните резултати. Не е нужно сам да се блъскаш и няколко месеца след пътуването да видиш, че е можело да похарчиш в пъти по-малко.

Точно така се случи с една моя клиентка, която си купила сама билети до Париж за пътуване с още 5 приятели. Билетите стрували по 240 лв. на човек, отиване и връщане. На онзи етап, без да подозират, че може да им излезе по-евтино, те ги купили. За 6 души това са 1440 лв.

Няколко месеца по-късно, тя се абонира за Premium бюлетин във FlyCheapTrips и благодарение на нашите съвети разбра, че билетите до Париж са и излезли доста скъпо. Всъщност, точно тогава аз бях пуснала бюлетин, в който имаше билети по 20 лв. на посока до Париж и куп други европейски градове. Но да кажем, че това е частен случай и не винаги са толкова евтини. По принцип, извън всякакви промоции, можеше да намери билети поне 30-40% по-евтино, т.е. за всички 6 билета можеха да спестят поне 500-600 лв.

Сподели ми, че следващото и пътуване ще бъде до Рим, и този път се е възползвала от един от моите мейли и е купила 4 билета отиване и връщане за 200 лв. общо (по 50 лв. на човек).

Начинът да пътуваш изгодно се нарича СПОДЕЛЕН travel агент. Т.е. оставяш на професионалиста да свърши цялата работа, а ти следиш мейла си и ги готов да купуваш, когато дойде оферта.

Как да спестиш от самолетни билети

Как да пътуваш изгодно по цял свят и да се наслаждаваш на живота без да похарчиш цяло състояние за билети

Дойде време да ти кажа как можеш и ти да се възползваш от офертите за евтини самолетни билети и вместо да гледаш приятелите си да качват селфита от Барселона, Бали или Сидни, ти да си този, чиито селфита гледат всички.

„Скъпо е да пътуваш по света” – това е мит!

Разбира се, ако се постараеш, можеш да изхарчиш цяло състояние, но нужно ли е наистина?

Всъщност, можеш да пътуваш, да опитваш от местната храна, да спиш на приятни места и да си купуваш разни неща без да е нужно да имаш „дебела” банкова сметка или да си спестявал 3 години само за едно пътуване.

Да не говорим, че в днешно време хората могат да работят онлайн от където си поискат, и в този смисъл, далеч не е нужно да спираш да работиш докато пътуваш.

Приятел на моя приятелка в началото на годината се релокира в Бали за 4 месеца. Живя там, научи се да кара сърф, преживя невероятни приключения и се върна като съвсем нов човек тук. И междувременно работеше, защото има онлайн бизнес и географското му положение не е от голямо значение.

Но това е тема за друг блог пост 🙂

Защо да плащаш повече, след като можеш да спестиш и да получиш същата услуга?

Как да спестиш от самолетни билети

5 стъпки да пътуваш по цял свят с евтини самолетни билети

Стъпка 1: Организирай пътуването си спрямо цените на билетите

Когато пътуваш, имаш 2 опции – да избереш датите и да купиш билети или да намериш билети и да пътуваш спрямо датите, в които цените са най-изгодни. Ако можеш да бъдеш гъвкав с времето, този съвет ще ти спести много пари.

Стъпка 2: Не пътувай в high season

Сигурно си наясно, че ако искаш да отидеш в Австралия за топла Коледа или се отправиш към Испания в началото на летния сезон, цените няма да са най-евтините. Затова пък можеш спокойно да избереш друго време с перфектни метеорологични условия и да пътуваш до избраната точка от света, без да плащаш излишни пари. А по Коледа и Нова година, така или иначе, цените за всички дестинации „излитат в космоса”. Живеем в рамките на пазарна икономика за добро или лошо 🙂

Стъпка 3: Пътувай от Западна Европа

Ако тръгваш от София, твърде вероятно е да ти излезе много скъп директния полет. Много по-добре е да пътуваш до летище в Западна Европа, от където да направиш връзка за желаната дестинация.

Стъпка 4: Обмисли колко багаж ще ти стигне

Багажът, особено за жените, винаги е тема табу. Ние сме свикнали да носим всичко, дори и да сме сигурни, че няма да ни потрябва… Това, освен че може да ядоса гаджето или съпруга в двойката, може да оскъпи излишно и билета. Затова, когато приготвяш багаж, оптимизирай. Помисли какво наистина ще ти потрябва и дори можеш да определиш сетове дрехи за всеки ден. Идеята за капсулен гардероб при пътуване също е много подходяща.

Стъпка 4: Започни търсенето на билети по-рано.

Ако знаеш, че искаш да пътуваш през септември например, започни да хвърляш по едно око на билетите още през април, а през юни-юли влагай повече усилия, докато си намериш изгодни билети. Всичко е скъпо в последните дни, имай го предвид винаги. Понякога има и last minute оферти, но далеч не може да се разчита на тях.

А ако пък ще пътуваш по новогодишнте празници, великденските, Свети Валентин или за лятна почивка, тогава и 10 месеца по-рано да започнеш да търсиш, няма да бъде грешка.

Това са основните съвети са спестяване от цената на самолетните билети. Има и още, които са по-скоро професионални трикове и know-how, което спестява и от билети, и от настаняване, а понякога и от други разходи. Тук отново имаш 2 подхода, от които да избираш – да търсиш сам или да наемеш професионалисти. Понякога професионалистите са скъпи обаче… особено когато става въпрос за единични пътувания. И тук идва FlyCheapTrips. С нас можеш да се възползваш от услугите на споделен travel агент и да спестиш тонове време, купища пари и много нерви при пътуванията си по света. А с разликата можеш да си купиш още и още преживявания 🙂

Как работи FlyCheapTrips?

Просто е!

Абонираш се в Premium списъка и пишеш на Оля имейл до коя дестинация ти се пътува, за да я имаме предвид. Оля всеки ден проверява най-изгодните оферти и когато цените са добри, ги изпраща на всички Premium абонати. Ако излезе изгодна цена за твоята дестинация, тя ще я изпрати отново на целия списък.

Разбира се, няма как да гарантираме, че ще има супер цена, точно когато на теб ти трябва, но е сигурно, че ще спестиш пари така или иначе. А междувременно, когато дойде мега изгодна цена за друга атрактивна дестинация, можеш спокойно да си купиш билет и до там 🙂

Какво ти дава Premium абонаментът във FlyCheapTrips?

  • от 1 до 3 имейла седмично
  • най-изгодните билети до дестинации по цял свят
  • най-изгодните оферти до дестинации в Европа
  • промоции и error fares
  • предварително разработени от Оля примерни маршрути
  • информация (+ изгодни цени) за хотели
  • съвети за получаване на виза
  • съвети за престоя – какво да правиш, какво да опиташ задължително

Колко струва абонаментът във FlyCheapTrips?

Абонаментът във FlyCheapTrips ще ти струва 12 лв. на месец, ако се абонираш за един месец или САМО 6 лв. на месец, ако се абонираш за 1 година. Годишният абонамент ти спестява 50% от цената, а колко още стотици евро ще ти спести не можеш да си представиш 🙂

Купи Premium абонамент от ТУК>>

Ако искаш да пътуваш евтино, трябва или да имаш много време, или да се абонираш във FlyCheapTrips и да кажеш на Оля къде ти се ходи. Когато се появи изгодна цена, тя ще направи имейл бюлетин и ще го изпрати до всички Premium абонати. И както казах по-рано, трябва да следиш мейлите и да си готов да купиш веднага, защото местата свършват бързо. А ако си много голям късметлия и дойде error fare, е тогава вече ще пътуваш за без пари! Само ще ти дам един пример, който имахме преди време – Рим – Токио – Лондон за 275 евро, при нормална цена над 600 евро.

Готов ли си да инвестираш в приключения, които няма да забравиш до края на живота си?

Влез в редиците на нашите бизнес класа пътници и затегни колана. Излитамееее!

Стани Premium абонат във FlyCheapTrips от ТУК>>