3-дневна разходка до Лион, Франция

Здравейте скъпи приятели,

уикенд след уикенд, зимата чука на прозореца, ежедневните задължения вече почват да ти писват, иска ти са де се откъснеш от всичко  …. малей заприличах на някаква реклама за лекарства, с които ни промиват мозъка и чуваме всеки ден от екрана, нали? 🙂

*Когато четете този материал, цените вече ще са се променили, но останалата информация остава валидна. Следете бюлетините на Оля за изгодни предложения.

Да, ама моето лекарство за вас е един не толкова популярен френски град за нас и опция да отскочим за 3 три до там  от петък до понеделник 🙂 Хайде настанихте ли се удобно с топъл следобеден шоколад в ръка, заминаваме за Лион.

Ще вземем полет от София до Женева и обратно, ще се прехвърлим от гарата до Лион и с редовните автобусни линии ще бъдем там за 2 часа. Ще имаме 3 дни в разходки в този разкошен френски град, който толкова много наподобява Париж, с двете реки,които се вливат в нея, с тесните си павирани улички, с многото си ресторантчета, барове и магазини. А на връщане ще се разходим по Женевското езеро , в търсене на перфектното място за снимка:) 

Хайде да започваме, датите са 26 Януари – 29 Януари 2018г.
Полет от София до Женева и обратно цена на билета 48 евро с включени летищни такси и 10 кг ръчен багаж.

ще вземем автобусчето от летището до автогарата в Женева, което е на 5 мин и от там ще се прехвърлим на автобуса до  Лион. Цена на билета 12 евро 

За настаняването, отново ще ползваме апартамент под наем. Цена на човек за 3 дни при настаняване на четири човека е 41 евро

и на връщане отново с автобусчето до Женева. Цена на билета 9 евро, предлагам да го вземем по-рано, за да можем да се разходим покрай езерото и да си купим някой и друг швейцарски шоколад 🙂

Да, това триденвно приключение ще излезе 110 евро на човек:)

И тъй като много ми се иска да отскочите за уикенда до Лион, ако не на тези дати, то на някой ден, защото този чаровен град ще ви очарова:), ще добавя още някои неща за града.

Знаете ли че, Лион e още известен като  копринената столица на света заради производството на коприна и текстил и гастрономическата столица на Франция:)

На пръв поглед доста буржоазен, ще ви удиви с характерните си ресторантчета и кафета, с автентичните си квартали, с пъстроцветните си пазари и с луксозните си бутици.

Гастрономи, любители на култура и спектакли, на музеи, на архитектура, на история, нощни птици или шопинг маниаци, всеки открива по нещо за себе си в града на светлината.

Моята препоръка за малък френски ресторант или както им казват в Лион -бушонс на прилични цени можеш да видиш ТУК

И тъй като все пак няма само да ядем и да се разхождаме по уличките,може и да посетим някой и друг невероятен музей може да се възползвате от туристическите пасове на града:

Lyon City Card Ви дава възможност да посетите 22 музея, да се повозите на корабче в Сона, осигурявайки ви неограничен достъп до обществения транспорт, както и намаления в определени магазини.

Цена на човек: за 1 ден 22€, за 2 дни 30€, за 3 дни 38€. Пасът важи 18 месеца. 

От мен толкова с неделните полети:)
Бързам да гледам и аз финала на Гришо, нека му пожелаем успех:)

Ваша Оля