9 места, които трябва да видиш в Барселона

Шарен, красив, светъл, морски и заобиколен от зеленина град. Това е Барселона. Може да бъде описан с още хиляди думи, но винаги ще има нещо недоизказано. Барселона е столицата на Каталуния и вторият най-голям град в Испания. Този огромен град е изключително европейски и е събрал в себе си всички особености на испанския начин на живот, в комбаниция с модерните европейски традиции.

В тази публикация ще ви покажем 9 места, които задължително трябва да видите, когато посетите перлата на Испания – Барселона.

А ТУК ще намерите изгодни самолетни билети от София до Барселона за всеки от месеците от април до септември.

 

Това е един от градовете, които задължително трябва да се посетят поне веднъж в живота. Освен многобройните забележителности, Барселона има свой собствен дух, който отличава този град от всички други. Атмосферата е лежерна и те подтиква да се забавляваш. Когато се разхождаш из улиците му и откриваш прелестните му площади, може да забележиш и някой доста ексцентричен минувач до себе си

Въпреки че се различава от Мадрид и други Испански градове, Барселона притежава всичко, което трябва да има един истински Испански град. Във въздуха на града се долавя характерната жизнерадостност и лекота на местния начин на живот и по-небрежния поглед към реалността, в която иначе всички сме потънали. Напомнят ти го и онези възрастни и достолепни испанци, които срещаш по улиците или в заведенията – те са доживели достойни старини и носят годините си с гордост, гледат на живота отгоре и с усмивка. В Барселона няма грам консервативност – това, казват някои, е свободната столица на Европа.

Наред с атмосферата и неустоимия си чар, Барселона е дом на някои невероятно красиви забележителности, които не може да пропуснеш. Такива места, които задължително всеки турист трябва да види. Това са някои от тях:

 

  1. ЛА РАМБЛА (La Rambla)

Тава е най-популярната централна улица на Барселона с дължина 1.2 километра. Тя започва от статуята на Христофор Колумб и води чак до традиционния център на града. Основната част от улицата е пешеходна зона, осеяна с множество зеленина, магазинчета и кафенета. На пъстрата улица „Ла Рамбла“ можеш да си купиш сувенири, да слушаш мелодиите на улични музиканти, както и да се освежиш с безалкохолни напитки или да се сгрееш с горещ чай.

  1. ЕШАМПЛЕ (Eixample)

Новият град или Ешампле е градски район с много сгради в стил модерн, наложил се втората половина на XIX век и характеризиращ се с пищната си орнаментика по сградите. Отличава се с правилните си форми на застроеност, което го прави уникален. От птичи поглед се забелязват характерните за архитектурата на този район множество квартали оформени като правоъгълници със скосени ъгли.

  1. ТРИУМФАЛНАТА АРКА

Триумфалната арка в Барселона е много подобна на тази в Париж. Намира се на метри от парк Цитаделата и е служила за главен вход на Световното изложение, проведено в Барселона през 1888 г. Арката е изпълнена в неомавритански стил от архитект Жузеп Виласека и Казанова.

  1. ПАРК ЦИТАДЕЛАТА

Този вълшебен зелен кът се намира в центъра на града, близо до парламента. Прекрасно място за разходки и почивка, той е оазис в големия град. Големият фонтан, езерото и зоологическата градина са само част от забележителностите на парка.

  1. МУЗЕЯТ ПИКАСО

Музей, който е задължителен за посещение в Барселона от любителите на изкуството. Тук е събран целия творчески живот на великия художник. Изложени са над 3 500 творби на автора – скици от детските му години, гравюри, керамика.

  1. ПАРК ГЮЕЛ

Паркът Гюел е едно от архитектурните бижута на Барселона, както и един от най-впечатляващите паркове в света. Проектиран е от Антонио Гауди по поръчка на един испански индустриалец, който е смятал да го превърне в жилищен комплекс. Проектът обаче бил твърде радикален за времето си и не бил добре приет, поради което били построени само 2 от планираните 60 къщи. Дори самият Гауди е живял в една от тях за известно време. По-късно имотът е закупен от общината и е превърнат в парк. Още с влизането, чувството за реалност сякаш изчезва. Човек попада сред множество колони във формата на палми, борове, кактуси, каменни късове, превърнати в тераси. Тук е и най-дългата пейка на света във формата на морска змия. Огромната тераса, замислена като пазар за обитателите на жилищния комплекс, предлага спираща дъха гледка към града. Голям гущер, обсипан с множество разноцветни каменни плочици стои в основата и сякаш пази входа към терасата. Архитектурата на парка е уникална, пренася посетителите си в тотално друга атмосфера и се отличава силно от монотонния градски пейзаж.

  1. МАГИЧЕСКИЯТ ФОНТАН

Магическият барселонски фонтан е бил построен на хълма Монтжуик още през 1929 година. Този спектакъл на водата, светлината и музиката трябва да се види задължително. Прекрасният шедьовър носи наслада на всички възрасти посетители и не случайно е сред най-посещаваните фонтани в света.

  1. САГРАДА ФАМИЛИЯ

Катедралата в Барселона е една от най-големите сгради в Испания. Смята се за връх в работата на архитекта А. Гауди. Архитектът дотолкова е бил посветил живота си на построяването на катедралата, че разпродава имуществото си и се премества да живее на строителната площадка.

  1. ГОТИЧЕСКИЯТ КВАРТАЛ

Това е най-старият квартал в града и е доста различен от всичко друго.Тесни калдъръмени улички, високи готически сгради и первази с цветя – така изглежда старата Барселона. Бавна разходка из Готическия квартал в слънчева утрин гарантирано ще ти донесе наслада.

Ако ти се ходи в Барселона, нашият екип намери най-изгодните билети за градско бягство за всеки от месеците от април до септември. Виж цените и датите ТУК>>

А ако ти се пътува до далечни дестинации и искаш да получаваш изгодни цени за билети и разработени маршрути, вземи Premium абонамент във FlyCheapTrips от ТУК>>

А още няколко интересни неща за този прекрасен град избрахме да ви споделим с видео на Vagablothers 🙂

1 thought on “9 места, които трябва да видиш в Барселона”

  1. Pingback: Най-изгодните билети София – Барселона от Април до Септември – flycheaptrips.com

Comments are closed.