Закъснял или отменен полет. Знаете ли какви са правата ви при пътуване в Европа?

Хиляди българи пътуват в Европа в момента и стотици от тях страдат от анулирани или закъснели полети. А това води до редица проблеми като намиране на място за нощуване, купуване на нови билети, куп непредвидени разходи и много главоболия.

Законът казва, че има случаи, в които можете да получите компенсация от авиокомпанията, с която пътувате, за всяка от тези ситуации, 3 години назад.

В тази статия ще ви покажем какви са правата ви, при какви условия можете да получите обезщетение и към кого да се обърнете в случай, че изпаднете в подобна ситуация. Но първо, нека видим това кратко видео, изготвено от Европейския Парламент за правата ни, когато пътуваме в Европа:

 

Имате право на парично обезщетение в  случай, че пътувате:

  • от страна от ECAA (Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Обединеното кралство), включително и Гваделупе, Френска Гвиана, Мартиника, о-в Реюнион, Майот, Сен-Мартен, Азорските острови, Мадейра и Канарските острови, както и Албания, Босна и Херцеговина, Исландия, Косово, Македония, Черна гора, Норвегия, Сърбия, плюс Швейцария.
  • до страна от ECAA на борда на самолет на авиокомпания, регистрирана по законите на някоя от същите държави

и по отношение на вашия полет е имало:

  • закъснение на излитане или кацане – над 3 часа
  • анулиран полет
  • в случаите на тъй наречения овърбукинг, т.е. отказа ли са да ви качат в самолета, защото машината е била претоварена по една или друга причина
  • или пък са ви преместили в по-ниска класа на обслужване в самолета

Разбира се, ако сте изпаднали в такава ситуация, може и сами да се захванете с жалбата до авиокомпанията с искане за финансово обещетение, но ние ви съветваме първо да прочете историята на Даниела от Казанлък и това как тя получи 600 евро обещетение за анулиран полет от >> ТУК 

Нашият съвет е да си спестите време и нерви и да оставите всичко в ръцете на опитните адвокати от SkyRefund. Нека те се захванат с вашия случай и докарат нещата до край! Можете още сега да проверите дали имате право на обезщетение в сайта на Sky Refund.

 

Провери правото си на обезщетение още сега